sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Linnut lyhteellä

Uusin projektini etenee pikkuhiljaa ja koko ajan opin uusia taitoja. Opin käyttämään uusia materiaaleja, menetelmiä ja työkaluja ja tietämykseni miniatyyreista kasvaa. Sain myös hyviä käytännön vinkkejä ystävältäni, niin maalaamiseen kuin rakentamiseenkin. On ollut upeaa huomata miten lähipiirini innostuu kanssani nukkekodeista ja miniesineistä ja kannustaa minua. Olen paljosta kiitollinen kullalleni, perheelleni, entisille työkavereilleni ja ystävilleni jo nyt, vaikka olen vasta matkani alussa. Myös te lukijani täällä blogissa olette tärkeitä ja arvostan kommenttejanne, koska ne innostavat minua jatkamaan harrastukseni parissa ja auttavat minua kehittymään!

Sitten päivän aiheeseen eli lintuihin.

Laskiaissunnuntain kohtaukseeni kuuluu lyhde ja linnut. Inspiraatiota etsin taas Maria Malmströmin kirjasta Väinölän vuosi. Valitsin linnuiksi kohtaukseen punatulkkuja, koska ne ovat talven pikkulinnuista suosikkejani ja keltasirkkuja, jotka tietääkseni usein viihtyvät kauralyhteellä. Aloin ensin muovailla lintuja liian vaikeasti, kunnes oivalsin, että maalaamalla tuon parhaiten niiden ominaispiirteet esiin. Ehkä joskus kehityn vielä niin hyväksi, että osaan muovailla massasta yksityiskohtaisempia muotoja

 

Punatulkut ja keltasirkut

 

Tarvikkeet

Polymeerimassaa (Fimo soft valkoinen) Rautalankaa
Akryylimaaleja
Askarteluvernissaa
Siveltimiä

Muovailin linnut polymeerimassasta ja laitoin niille jalat rautalangasta ennen paistamista. Uunissa kovetetut linnut maalasin akryylimaalein muistuttamaan oikeita punatulkkuja ja keltasirkkuja. Mallia katsoin lintukirjasta. Lopuksi sivelin lintujen pintaan askarteluvernissaa, joka tekee pinnasta kiiltävämmän.

 

Lyhde 

Tarvikkeet

Heinän röyhyjä
Ohutta narua
Grillitikku
Sinitarraa
Hiuslakkaa

Lyhteen tein heinistä leikkaamistani röyhyistä, jotka sidoin narulla ja kiinnitin grillitikkuun. Kiinnitin lyhteen sinitarralla alustaan, jotta sain sen pysymään kuvauksen ajan pystyssä. Röyhyihin suihkutin kuvauksen jälkeen hiuslakkaa, jotta ne eivät varisisi niin paljon ja lyhde säilyisi hyvänä ainakin laskiaissunnuntaihin asti. Lyhteen tekee tarvittaessa nopeasti uudelleen, joten tuskin sellaista kannattaa muuten varastoon tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! <3