Alkuperäisen suunnitelmani mukaan Ruusulinnan katto olisi ollut harjakatto, mutta olen ihastunut mansardikattoihin. Ne ovat myös lähtöisin Ranskasta. Aloin siis miettiä voisinko mitenkään tehdä nukketalooni mansardikaton.
Lähde: Silas W. Robbins Bed & Breakfast (Pinterest) |
Pähkäilemiseen onkin kulunut nyt kaksi päivää ja piirrustukset ovat melkein valmiit. Kattoon vaikuttaa niin monta asiaa, että sen hahmottaminen kokonaisuudessaan tuntui lähes mahdottomalta. Saatuani piirrustukset valmiiksi muistin, että olen ajatellut tehdä nukketalooni myös etupaneelin, mikä luonnollisesti vaikuttaa myös kattoon. Sen oivaltaminen aiheutti uuden ideoiden ryöpyn ja tulin samalla suunnitelleeksi myös etupaneelin valmiiksi. Tämä Pinterestistä löytämäni kuva toimi suurena innoittajanani. Ikävä kyllä en tiedä nukketalon tekijää.
Lähde: Pinterest |
Katon rakentaminen hirvittää minua hieman, koska en ymmärrä siitä yhtään mitään. Olen katsellut kuvia ja lukenut ohjeita katon rakentamisesta, mutta en tiedä pystynkö tekemään niin monimutkaista kattoa kuin haluan. En kuitenkaan osaa tyytyä vähempääkään, ainakaan yrittämättä ensin.
Ongelma on myös itse nukketalo. Talo on paloina ja katon rakentamista varten se pitäisi koota ja sitten taas purkaa tapetointia varten. Tapetointia en kuitenkaan haluaisi aloittaa ennen kuin olen asentanut ikkunat ja ovet paikoilleen. En halua joutua repimään tapetteja irti, jos olenkin tehnyt virheen ikkunoiden tai ovien mitoituksessa. Ja ikkunoita en nyt pysty tekemään ennen kuin saan lisää pakkausmuovia. Pulmallista!
Mutta eiköhän se tämänkin solmun avaava oivallus tule ennemmin tai myöhemmin. Ainakin Ruusulinnan suunnitelmat etenevät.
Kasaa ihmeessä nukkekoti valmiiksi, kyllä se tapetointi onnistuu kasattunakin ja etenkin tapetin reunojen leikkaaminen ikkunoiden ympäriltä on helpompaa ja tulee siistinpää jälkeä, ennen ikkunoiden asennusta. Mikäli ikkunat tai ovet on liian pieniä/isoja, voit korjata virheet helposti listoilla:)
VastaaPoistaKiitos vinkeistä! <3 Kun ei ole koskaan tehnyt mitään tällaista, ei osaa ennakoida miten mikäkin ratkaisu tai vaihe vaikuttaa kokonaisuuteen. Olen muutenkin melko tarkka ja suunnitelmallinen, niin huomaan liikaa arastelevani työhön ryhtymistä, kun pelkään mokaavani. :) Kokonaisuus olisi varmasti helpompi hahmottaa, JOS talo olisi kasattuna. :D
PoistaHei! Itse kasasin aikoinaan Rauhaiemen ensin ja sitten vasta huone kerrallaan tulee lattioiden ja tapettien ym. vuoro. Minulle sopii tämä järjestys, koska silloin hahmotan kokonaisuuden paremmin. Tapettien malli ja väri on se haastavin valinta, kun kauniita ja sopivia on niin paljon. :) Sisustus on jatkuva ikuisuusprojektini. Välillä on pitkiäkin taukoja, mutta homma jatkuu taas ennemmin tai myöhemmin. :) Kertarysäyksellä ei tarvitse mennä, ja pikku virheet voi aina korjata panemalla piilooon tai tekemällä uudelleen. Onnea matkaan! -Kristiina
VastaaPoistaHei ja kiitos kommentistasi! <3 Minullakin on ajatuksena tehdä huone kerrallaan valmiiksi sitten, kun talo on pystyssä. Olen ajatuksiltani harhailija ja toimintatavoiltani helposti kyllästyvä, siksi minusta on kiva puuhailla vähän kaikkea samanaikaisesti, etten kyllästy kokonaan. Miinuspuolena onkin sitten se, että valmista syntyy hitaasti, mikä, ymmärtääkseni,taas on joillekin se lannistavampi juttu. Olet oikeassa, erilaisia tapetteja on valtavasti. Yritänkin pitää jalat maassa ja muistutella itselleni, että yhdessä talossa ei voi olla kaikkea! :D Hyvää syksyä sinulle, Kristiina! Terkuin: Sari-Anne 8)
Poista