maanantai 3. elokuuta 2020

Nukketalon rakennus, osa 30, Sisäkatto 1/4 Olohuone

Päätin, että kesälomallani päivitän blogiani, joka on taas jäänyt lähes täysin huomioitta aivan liian kauan. Kesälomani ensimmäinen päivitys koskeekin Ruusulinnan olohuoneen kattoa. Se on täysin minun luomani ja olen tehnyt sen ilman ohjeita. Sain siihen mukavasti lisättyä kaikkea pientä ihanaa, jota olen löytänyt kirpputorilta.


Ajatus siitä, millaisen katon halusin tehdä, oli alusta asti selvä. Se, miten sen tekisin, puolestaan ei. Pala palalta katto kuitenkin alkoi rakentua, kun löysin kirpputorilta materiaaleja sitä varten. Komea katon keskuskoriste oli mahtava löytö ja siitä se ajatus sitten lähti.


Olisi kiva tietää, mikä tuo osa on alunperin ollut tai mistä se on tullut. Sen ympärille suunnittelin ja piirsin kuitenkin katon...



...alla olevien kauniiden ja upeiden kattokuvien inspiroimana. Olen jokaisesta ottanut jotain elementtejä Ruusulinnan kattoon.

oldiss_decor - Instagram

1508london - Instagram

Lähde: Pinterest

Katon rakentaminen


Katon pohja on pakkauspahvia. Kierrätysmateriaalia siis sekin. Sen päälle liimasin samasta pahvista leikkaamani kolmen ympyrän ja kahden pienen puoliympyrän muodostaman kuvion.

Katon kulmat peitin hempeällä tapetilla, jonka löysin mistäpä muualtakaa kuin Pinterestistä. Muokkasin sitä tarkoitukseen sopivaksi.

Lisäsin kattoon myös koristetarranauhaa, joka koostuu pienistä helmenvalkeista muovisista neliöistä. Oivallinen löytö, jonka ostoa en ole katunut, myöskin kirpputorilta, vaikka en heti keksinytkään, mihin sitä voisi käyttää. Vaikka nauhan takapuolella on tarra, niin liimasin sen Tacky Gluella varmuuden vuoksi.

Tacky Glue on uusin lisäys liima-arsenaaliini ja suosittelen sitä kaikille näpertelijöille. Se ei ole niin juoksevaa kuin Erikeeper, mutta liimasidos on vahva. Tosin Erikeeperistäkään en aio luopua. Se on hyvä ja ennen kaikkea kotimainen perusliima, jolla voi liimata lähes mitä vaan.

Tarranauhan alle laitoin lisää ohutta pahvia, jotta se nousisi hieman korkeammalle ja erottuisi pohjasta. Nauhaa kehystää kevytvanerista leikatut ohuet reunat. Lisäksi ympyröiden keskustaa koristaa vielä ohuet kultaiset sisäympyrät. Ison ympyrän sisäympyrä on tehty rautalangasta tai oikeammin sinkkilangasta ja pienempien pahvista. Ison ympyrän reunoihin loin vielä kerroksellisuutta kartongilla liimaamalla sisäänpäin pieneneviä renkaita päällekkäin.

Ympyröiden sisäreunoihin liimasin koristenyöriä, joka on alunperin tarkoitettu joululahjanaruksi. Pienempien ympyröiden keskellä on korunosat ja muut metalliosat sekä kaulakorusta irrotetut pienet ruusut puoliympyröiden sisällä ovat myös kirpputorilta.

Koko komeuden maalasin tuttuun tapaani Jeanne d'Arc Living Vintage -kalkkimaaleilla. Sävyt ovat samoja kuin aiemmin tekemässäni olohuoneen seinässä: Warm Cream, Dusty Rose, Faded Rose ja Antique Rose. Kultaukset tein Revellin pienoismalllikultamaalilla. Lopuksi lakkasin katon Decoupage mattalakalla.

Vaikeinta tässä työssä oli ehdottomasti ympyröiden leikkaaminen tasaisiksi. Isot sakset olivat liian kömpelöt ja pienillä jälki ei ollut tasaista. Mattoveitsellä työ eteni ärsyttävän vaivalloisesti ja hitaasti. Katto on myös maalattu ja hiottu useampaan (kolmeen?) kertaan tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Katosta tuli upeampi kuin osasin odottaa ja olen siihen kauhean tyytyväinen. :)


Ihanaa loppukesää!

2 kommenttia:

Kiitos, kun kommentoit! <3