maanantai 24. huhtikuuta 2017

Keväiset kukat kukkivat ruukuissa

Eräänä päivänä talvella keksin idean poimia luonnosta materiaaleja askarteluun. Inspiraatio kesti vain hetken, koska tuolloin luonto oli karu ja kuollut. Poimin joitakin kukkien siemenkotia ja kuivuneita kukkia pensaista ja kukkapenkistä. Aarteitani ihmetellessä huomasin, että yhden kukan siemenkodat ovat hauskan muotoiset. En ikävä kyllä tiedä mistä kukasta on kyse, koska jäljellä oli vain ruskea varsi ja kuivunut kukka. Kukan siemenet muistuttavat unikonsiemeniä, ne ovat pieniä, mustia ja pyöreitä. Puhdistin siemenkotia talteen, koska ajattelin tehdä niistä kellokukkia. Siemenet otin myös talteen, koska ne muistuttavat pippureita. Kylvin myös keräämiäni siemeniä multaan, koska olen utelias tietämään mitä niistä kasvaa. Nyt jännitän, miltä ne näyttävät, kun puhkeavat kukkaan.

Maalasin siemenkodat akryylimaaleilla ja temperamaaleilla. Temperamaalit tarvitsevat alleen pohjamaalia. Ne eivät tartu pysyvästi liukkaaseen pintaan. Gesso toimi hyvin. Kukkavarret tein paperinarusta ja lehdet maalarinteipistä sekä ohuesta rautalangasta. Maalasin ne samoilla maaleilla kuin kukat ja ruukutkin. Neuvon lehtien tekoon bongasin nukkekotikirjasta. Todella kätevä ja nopea tapa tehdä kasvien lehtiä! Laitoin hieman liimaa kukkien alle varteen, jotta kukat pysyvät paikallaan. Sidoin kukat ja lehdet yhteen rautalangalla ja upotin styroksiin tekemääni reikään.
 

Kukkaruukut leikkasin munakennoista ja maalasin samoilla väreillä kuin aiemmin kukat ja varret. Ruukkuun laitoin palan styroksia, mutterin painoksi ja päälle kahvinporoja mullaksi. Jouduin lopulta laittamaan kolme kerrosta poroja, koska en tajunnut maalata styroksia ruskeaksi ja valkoinen pilkotti ärsyttävästi ruukusta. Koska olen tottumaton maalari, jouduin tuhrujen takia maalaamaan kukat ja ruukut useampaan kertaan, mutta olen lopputulokseen tyytyväinen. Pidän muutaman kukan itselläni ja loput laitan myyntiin tulevilla Lahden Miniatyyrimarkkinoilla. Seuraavaksi kokeilen rakentaa pupukopin ja puulaatikoita. Keräsin tivolin lähiympäristöstä talteen hattaratikkuja, joita ajattelin hyödyntää rakentelussa. Löysin myös lisää ilotulitteiden keppejä, joita käytän tulevaan pupukoppiin. Ohjetta minulla ei ole, mutta katsotaan miten käy.

AURINKOISTA KEVÄTTÄ!

8 kommenttia:

 1. Minisilmällä sitä näkeekin kaikkea mielenkiintoista! Täytyykin katsella kukkapenkeissä ja luonnossa tarkemmin. Ihanan värikkäitä kukkia ruukkuineen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Omakin silmä on alkanut hiljalleen harjaantua bongaamaan luonnosta ja muualta kaikkea pientä ja hyödyllistä. Hassua miten aivojen ideointialue aktivoituu välittömästi, kun se havaitsee jotain käyttökelpoista minimaailmaan. :)

   Poista
 2. Näyttävät todella kivalta! Hyvin onnistunut tuo siemenkotien maalaaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Pikkutarkka maalaaminen vaatii malttia, jota minulle on luotu pisarallinen. Pystyn tarvittaessa keskittymään tuntikausiksi, mutta olen usein hieman hätäinen ja kiirehtiessä tulee tehtyä virheitä. Tämä pikkutarkka näpertäminen kehittää kurinalaisuutta ja kärsivällisyyttä. Perfektionistille maalaaminen on haaste, koska kaiken pitäisi olla moitteetonta. :)

   Poista
 3. Todella kauniita, ja hieno idea!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! <3