sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Lahden Miniatyyri Markkinat 2017

Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat Ry:n järjestämät Lahden Miniatyyrimarkkinat pidettiin tänä vuonna jo yhdettätoista kertaa. Ne järjestettiin Lotilan koululla. Minulle, ensikertalaiselle, jäi markkinoista loistava fiilis. Paikalla oli runsas joukko myyjiä ja monipuolisesti nukkekotiaiheisia tuotteita, materiaaleja, nukkeja ja paljon muuta. Väkeä markkinoilla kävi mukavasti, vaikka en tarkkaa kävijämäärää tiedäkään. Välillä salissa oli säpinää ihan tungokseen asti. Minulla ei ollut tätä ennen kovinkaan paljon kokemusta myyjänä toimimisesta markkinoilla, mutta kaikki meni hyvin ja tapahtuman järjestelyt toimivat mielestäni erinomaisesti. Kiitos järjestäjille hyvistä markkinoista!


Lahden Miniatyyrimarkkinoilla oli ensimmäisen kerran koskaan myynnissä itsetekemiäni miniesineitä. En ole myynyt muutakaan itsetekemääni koskaan. Minua jännitti etukäteen miten tuotteeni myisivät enkä laittanut myyntitavoitteita kovin korkealle. Olenhan kuitenkin vasta-alkaja tällä saralla. Toivoin saavani pöytävuokran verran tuottoja. Tavoite tuli saavutettua ja jopa ylitettyä reippaasti.


Useissa markkinapöydissä kävi kova kuhina pitkin päivää, mutta iltapäivän viimeinen tunti oli hiljainen. Näin tapahtuu ymmärtääkseni yleensä kaikissa tapahtumissa. Omaankin pöytääni riitti asiakkaita, niin pieniä nukkekotiharrastajia kuin isompia alan konkareitakin. Minut myös toivotettiin ystävällisesti tervetulleeksi joukkoon ja kutsuttiin kerhoiltoihin. Ne ovatkin minulta jääneet kaiken muun tohinan keskellä käymättä ja tämä seikka tulee pian korjata! Juttelin myös muutaman nukkekotiharrastajan kanssa ja sain hyviä vinkkejä askarteluun! Haluankin tässä yhteydessä kiittää pöytäni asiakkaita ja kaikkia tapaamiani ihania ihmisiä. Teitte Lahden Miniatyyrimarkkinoista minulle ikimuistoiset!

Pöydässäni oli jonkin verran erilaisia tuotteita myynnissä. Minun oli vaikea etukäteen arvioida mitä ja kuinka paljon valmistaisin, koska kokemusta minulla ei tätä ennen siis ollut käytännössä yhtään. Ajattelin lähteä kokeilemaan joillakin tuotteilla ja tein niistä pieniä eriä. Osa tuotteistani loppui kesken ja osa ei näyttänyt asiakkaita innostavan, mutta näin se varmasti on aina. Sain kuitenkin hyvää kokemusta ja sen verran hyvin tuotteitani meni kaupaksi, että aion jatkossakin valmistaa niitä myyntiin. Ajan kanssa tuotevalikoimani ja volyymi kasvavat ja erikoistun ehkä enemmän jonkun tyyppisiin tuotteisiin. Vielä en ole tarpeeksi kokenut miniatyristi, jotta tietäisin minkälaisia tuotteita minun kannattaisi valmistaa tai missä olen erityisen hyvä. Aika näyttää ja harjoitus tekee mestarin! Lisäksi pöydässäni oli myynnissä sekalainen kokoelma esineitä ja materiaaleja, joita en tarvinnut ja jotka halusin saada nurkistani pois.


Miniatyyrimarkkinoiden yhteydessä oli Kellari-pienoishuonekilpailu ja voittajien julkistaminen. Tässä kellareiden kolme parasta, jotka ovat mielestäni upeita ja kaksi muuta suosikkiani.

Ensimmäiseksi sijoittunut Aila Jeskasen ja Minna Mäkisen kellari.

Toiseksi sijoittunut Anita Björnin kellari.
Kolmanneksi sijoittunut Tuula Nokkosen kellari.

Riitta Niemistön kellari.

Minna Luukkasen kellari.

Lahden Miniatyyrimarkkinat olivat mieluisa kokemus ja ansaitsin hieman rahaakin. En kuitenkaan olisi onnistunut näin hyvin ilman miesystäväni apua, tukea ja kannustusta. Hän tsemppaa minua, kun en oikein jaksa uskoa itseeni ja kannustaa jatkamaan. Mieheni toimi kuskinani markkinapaikalle. Hänen innokkuutensa saa minut innostumaan ja hän myös toppuuttelee silloin, kun itseltäni meinaa karata mopo käsistä. Kiitos upealle miehelleni! <3

Seuraavaksi paneudun viimeistelemään pupukopin, jota olen valmistanut kaiken muun ohessa ja palailen Maria Malmstömin ohjeiden pariin katsomaan, josko Väinölän vuosi -kirjasta löytyisi vielä jotain ihanaa askarreltavaa. Ja löytyyhän sieltä!

Markkinoilla bongattu ihana Happy Little Muffinin pienoishuone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! <3