keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Nukketalon rakennus, osa 36, Ovi 5/6 Ovet ullakon parvekkeelle

Nukketaloni ullakkokerroksessa on makuuhuone ja sen yhteydessä parveke. Tässä julkaisussa esittelen parvekkeelle johtavat ovet. Ullakkokerros on muita kerroksia matalampi ja siitä syystä parvekkeelle johtavat ovetkin ovat matalammat. Olisin voinut tehdä niiden sijaan pelkän ikkunan, mutta minua houkutti ajatus pienestä tuuletusparvekkeesta. Nyt näyttää siltä, että tuo pieni parveke onkin kasvamassa isoksi terassiksi, niin ne suunnitelmat muuttuu. Kuvissa parveke on vielä pieni. 

 

Ovet tein samalla tavoin kuin ranskalaiset ovet. Ovien pienat ovat erilaiset ja ne (ylä- ja alaosat) olen leikannut pahvista. Muuten ovi on tehty balsasta. Ikkunoissa käytin tällä kertaa taulun "lasia" eli kovaa läpinäkyvää muovia. Maalasin ovet valkoisiksi Jean d'Arc Living Vintage -kalkkimaalilla. Sävy on tuttu Warm Cream.

En ole vielä kiinnittänyt ovia saranoilla. Lisäksi ovet kaipaavat vielä kahvoja. Ovien päälle teen pienen katoksen samalla, kun viimeistelen koko nukketalon katon.


Tarkoitukseni on nyt esitellä tiuhaan tahtiin jo valmistuneita projekteja, kun niitä on kertynyt aika paljon. Nukketaloni sisäpinnat on melkein kiinnitetty ja olen hyvin aikataulussa. Tavoitteeni on, että saan sisätilat kiinnitettyä vuoden loppuun mennessä. Sen jälkeen alan tehdä verhoja, mattoja yms. nukkekodin tekstiilejä sekä ulkopintoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! <3