tiistai 3. tammikuuta 2017

Jouluinen tupakeittiö pahvilaatikossa

Viime syksynä tartuin vihdoin unelmaani omasta nukkekodista. Haluan rakentaa nukkekodin alusta asti itse, jotta siitä tulee juuri sellainen kuin haluan. Koska minulla ei ole mitään kokemusta nukkekodin rakentamisesta tai muistakaan puukäsitöistä kuin ala-asteelta, niin olen siirtänyt projektia, jotta minulla olisi aikaa sitä rauhassa suunnitella. Viime syksynä tein jouluisia minejä polymeerimassasta, puuhelmistä, heinistä, piippurassista ja keittiön kalusteet pahvista. Kaiken tekemäni kokosin yhteen pahvilaatikkoon, johon rakensin jouluisen tupakeittiön ja kirjoitin tarinan Annasta ja Henrikistä.


En ole vielä päättänyt sijoitanko nukkekotini Suomeen vai jonnekin muualle. Vanha Englanti kiinnostaa myös kovasti. Sen tiedän, että haluan nukkekotimaailmani perustuvan realistiseen maalaisympäristöön sata tai muutama sata vuotta taaksepäin. Valitsin tuleville asukkaille nimet sen mukaan, että ne sopivat hyvin molempiin kulttuureihin. Näin tarinalle jää tilaa kasvaa ja onkin jännittävää nähdä mihin suuntaan tarina kehittyessään kulkee.

Tupakeittiötä varten hankin (työnantajani sponsoroiman) pahvilaatikon, josta leikkaisin pois kaksi sivua sekä läpät, joilla laatikko suljetaan. Laatikon seinät tapetoin vaalean kellertävällä kohokuviopaperilla, jota löysin joulupaketointipussistani. Paperi antaa hauskan vaikutelman, että seinät olisi rapattu. Tuvan ikkunaksi leikkasin talvisen kuvan lehdestä ja tein pahvista ikkunakarmit, jotka maalasin ruskeaksi huonekaluprojektista ylijääneellä temperamaalilla. Samoin maalasin tuvan lattian ruskeaksi. Ikkunaverhot taiteilin leveästä kankaisesta paketointinauhasta kaksipuolisen teipin avulla ja solmin niihin rusetit kapealla satiininauhalla. Verhotanko on tehty hammastikusta ja pronssinvärisistä helmistä, ja ripustettu nuppineulojen avulla ikkunan yläpuolelle. Pöytäliina on leikattu punaisesta servietistä. Pahviaatikon yläpuolelle asetin palan pahvia, jotta sain tekemäni himmelin roikkumaan pöydän päälle.

Sitten sisustin tupakeittiön mieleisekseni laittaen sinne tekemäni pirttipöydän ja -tuolit, pikkupöydänjoulukuusen ja koristeet sekä piparkakut ja muut leivonnaiset. Joulutähden tein valmiista askartelupaloista. Matot, pitsipöytäliina, kukkaruukku, neulottu kori ja astiasto on ostettu Kätevä&Tekevä-messuilta. Kirjat ovat arpajaispalkinto samaisilta messuilta.


Jatkoin Annan ja Henrikin tarinaa uudenvuoden vietolla. Tätä varten tein tinakauhan, tinoja ja lumilyhdyn. Niiden teosta on tulossa seuraava päivitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! <3