perjantai 24. maaliskuuta 2017

Massailu, osa 2, Viimeistely

Uunipellillinen pieniä lautasia, vateja ja tauluja on nyt hiottu, maalattu, monet useampaan kertaan ja suuri osa lakattukin. Useampi tuntihan siinä vierähti, kun kaikki piti hioa ja maalata yksitellen. Jaoin urakkaa useammalle päivälle. Ennen maalaamisen aloittamista keräsin kokoon kaikki maalit ja lakat, joita minulta löytyy: peitevärejä, temperamaaleja, akryylimaaleja ja -lakkoja sekä askarteluvernissaa ja Decoupage-lakkoja. Ihan kaikkia värejä en lopulta kokeillut.

Peiteväreillä on vaikea saada tasaista jälkeä ja pinta jääkin eläväksi. Väriä tarvitaan myös useampi kerros. Temperamaaleilla tulee tasaisempi pinta ja maali levittyy hyvin. Peittävyyttä voi itse säädellä, mutta maalia voi kuitenkin tarvita kaksi kerrosta. Toista kerrosta maalatessa aiempi maalikerros saattaa liueta. Akryylimaaleilla maalatessa riittää hyvin yksi kerros maalia ja lakka. Maalipinta on melko paksu verrattuna peiteväreihin ja temperamaaleihin. Akryylilakka on kätevä, koska pintaa ei tarvitse enää lakata uudestaan. Inka Gold oli hintansa väärti, helposti levittyvä, kirkas väri ja hyvä peittävyys. Aion käyttää sitä taulujen kehyksiin, kunhan niiden aika tulee.


Välineet ja kädet kannattaa pitää tahrattomina, jos haluaa puhtaita värejä. Värien vallinnassa kannattaa muistaa kylmät ja lämpimät sävyt ja uskaltaa kokeilla kaikenlaista. Maalasin värikkäitä lämpimän sävyisiä lautasia ja kirkkaamman värisiä vateja ja tauluja. Kokeilin myös metallinsävyisiä värejä, hopeaa, pronssia ja kultaa. Nyt pitäydyin vielä melko tiukasti yksivärisissä pinnoissa, mutta ehkä jo seuraavalla kerralla kokeilen myös kuvioita.


Seuraavaksi suunnitelmissa ovat kukat ja korit sekä pääsiäisen valmistelu. Ai niin, ja se talon rakentaminen...

6 kommenttia:

  1. Kauniita astioita ja pirtsakat värit <3...Kannattaa muuten hieman pienentää tuota taustakuvan kokoa, nyt kuva on niin suuri, että sivun latautuu tosi pitkään. Suuret kuvat hidastavat aina sivun aukeamista;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hyvä, että kerroit! Omalla koneellani en huomaa mitään eroa. :)

      Poista
  2. Ihania muotoja ja herkkuvärejä! <3

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! <3