maanantai 5. marraskuuta 2018

Nukkekoti- ja nukkemessut 2018

Lahden messuhallissa järjestettiin menneenä viikonloppuna 3.-4.11.2018 Kätevä & Tekevä -messut, joiden yhteydessä olivat myös Nukkekoti- ja nukkemessut, joihin tänä vuonna pääsin osallistumaan. Viimevuotiset messut minulta jäivät väliin. Messuhallissa oli nähtävää ja koettavaa kolmen hallin täydeltä ja kiertelinkin aluksi Kivi- ja korumessuhallin. Sieltä tein taas ihania materiaalilöytöjä varsinkin Alexis Kalpakidiin, Helmien Talon ja Omakorun osastoilta.

Ihastelin kädentaitajien upeita taidonnäytteitä ja olisin voinut ostaa vaikka mitä! Jos vain olisin rikas. Tälläkin kertaa ylitin budjettini, vaikka kuinka hillitsin itseäni. Kun olin kierrellyt tarpeeksi, pidin kahvitauon ja haukkasin ruisleivän, jota sain jonottaa kymmenisen minuuttia. Mukavasti oli väkeä tullut markkinapaikalle ja vilinää oli paikoittain kuin aikoinaan Suurhallin joulumarkkinoilla, kun ei meinannut sekaan mahtua.

Nukkekoti- ja nukkemessut

Kahvitauon jälkeen suuntasin sitten päätapahtumaani eli Nukkekoti- ja nukkemessuille. Aluksi katselin Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajien pystyttämän mielenkiintoisen ja monipuolisen leirielämää-näyttelyn:


Näyttelyyn oli kerätty paljon erilaisia leiriasumuksia ja nukkeja (joiden tekijöitä ei ikävä kyllä ollut mainittu):


Osa näyttelytöistä on ollut esillä jo Lahden Miniatyyri Markkinoilla, joista voit lukea aiemmasta julkaisustani. Näyttely sisälsi myös hienon rahtilaivan pienoismallin, jonka on rakentanut Gottfrid Marjanen:


Seuraavaksi siirryin ihmettelemään pikkuruisia nukketalon nukketaloja. Talot ovat kooltaan 1:144 ja niihin voi rakentaa kalusteetkin. Aivan mielöttömän suloisia pikkutaloja! Tämänkin näyttelyn on koonnut Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat ja suuri osa näyttelyn pikkutaloista on tehty Gepetton kiteistä, jotka lähetettiin jäsenlehden mukana jäsenille. Myös minä sain omani, mutta en ole vielä ehtinyt tehdä sille mitään.Lisäksi messuilla oli näytteillä kauniita ja yksityiskohtaisia pienoishuoneita, joista alla oikealla oleva oli Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajien pöydässä.


Sekä paljon muuta kaunista katseltavaa kuten tämä pikkutarkasti sisustettu hieno asuntoauto...


...ja nämä taidokkaat miniatyyrikäsityöt (keskellä oleva on Gepetton tuotantoa).


Pikkupikkuostoksia

Niin, ja tulihan niitä ostoksiakin tehtyä. Tosin tällä kertaa pääosin materiaaleja. Charlottan pöydässä oli kuviotarratarjous, johon tartuin, koska niitä minulta on uupunut. Korupohjia ostin valokuvakehyksiksi Helmien Talon osastolta ja yhden myös Koirafanituksen pöydästä, josta löysin myös pienen Eiffel-tornin koristeeksi Ruusulinnaan. 

Mineillenin osastolta voisin ostaa (ja ensimmäisillä Nukkekoti- ja nukkemessuilla ostinkin) vaikka mitä, mutta tällä kertaa tyydyin saranoihin nukketaloni kattoa varten. Ostin yhdestä pöydästä myös kankaita ja toisesta löysin ihanan pinkki-valkoraidallisen maton Ruusulinnaan sekä listojen paloja (en harmikseni muistanut kysyä myyjien nimiä).

Kauniit pikkujoulukoristeet ovat (todennäköisesti) Senita Lahdenperän pöydästä. Puutikut voitin Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajien arpajaisista. Kuva ei kerro, mutta ostin myös vanhoja Nukkekotiyhdistyksen lehtiä alehintaan ja tein nippelinappelilöytöjä kierrätyspöydästä.


Ihanuuksien bongausta

Myyntipöydistä bongasin lisää ihanuuksia kuten tämä Riina Tuulian kesäkeittiö...


Gepetton pöydässä oli kaunis nukkekoti...


...ja yhdestä pöydästä löytyi autolastillinen ilmeikkäitä ja iloisia veijareita (nukkien tekijän nimeä en valitettavasti muista).


Minusta messut olivat onnistuneet ja viihdyin messuhallissa kolmisen tuntia ihastelemassa ja hypistelemässä. Ehkä ensi vuonna pääsen jo itsekin myymään tuotteitani. Tosin aikani näpertelylle vähenee nyt, kun sain töitä ja osa päivästä menee sitten rahaa tienatessa. Mutta ilman rahaa on vaikea harrastaakaan, joten ilolla otan työn vastaan pitkän työttömyysjakson jälkeen.

Ruusulinnan rakennustyöt jatkuvat ja ranskalaiset ovetkin ovat valmistumassa kovaa vauhtia. Niistä tulossa myös ohje.

Lopuksi haluan vielä jakaa runon, jonka sain kaupantekijäisenä Koirafanituksen pöydästä:

"Onnea ja iloa
monenmonta kiloa
pikkumittakaavaan laitettuna
nukkeja varten taitettuna
mukaan sulle lähtee nyt.
Siks' kiitosruno on syntynyt."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! <3