perjantai 8. marraskuuta 2019

Nukketalon rakennus, osa 27, Sisäseinä 1/9 Kylpyhuone

Aiemmassa julkaisussani kerroin Nukketaloni Ruusulinnan kylpyhuoneen lattian teosta. Lattian tein valkoisista ja mintun vihreistä mosaiikeista, joista osan maalasin kullan väriseksi. Seinien alaosat kokosin samalla tavoin kuin lattiankin, mosaiikeista pala palalta. Mosaiikit liimasin pahville, jonka olen ottanut talteen muropaketeista. Varsinaiset seinät ovat tietysti vaneria, mutta minusta on helpompaa tehdä työ ensin pahville ja kiinnittää se sitten kiinteään seinään.

Rapatut seinät

Mietin ensin kaakelien laittoa ylös kattoon asti, mutta en innostunut siitä tarpeeksi. Halusin seinien yläosasta sittenkin rapatun oloisen ja maalatun. Rappauksen tein Tigerista ostamallani structure-akryylimaalilla, joka tekee pinnasta karhean. Sen päälle maalasin kerroksen valkoista ja sitten vielä kerroksen vaaleanpunaista. Käyttämäni maalit ovat Jeanne d'Arc Vintage Living kalkkimaaleja: Warm Cream ja Antique Rose.

Jaoin seinän puurimoilla lisätäkseni kylpyhuoneeseen hieman lisää ilmettä. Rimat ovat aiemmin palvelleet hattaratikkuina tai rakettitikkuina. Lisäksi muutaman riman pohja on pahvia ja sen päälle olen liimannut palat kevytvaneria, koska tikut loppuivat kesken. Puurimat olen maalannut Jeanne d'Arc Vintage Living Dusty Turquoise kalkkimaalilla. Lisäsin kaakeloinnin päälle vielä vaakarimat, jotka levenevät hieman sisäänpäin. Tämä jakaa mukavasti seinän "kahtia" ja kaakelien näkyvä yläreunakin jäi siististi piiloon.

Romantiikkaa kylpyhuoneessa

Syvennykseen, johon olen ajatellut asentaa wc-pöntön, laitoin rapatun seinän sijaan mintunväristä ruusukuvioista tapettia. Samaa tapettia jatkoin kylpyhuoneen vasemman puolen seinään. Halusin kylpyhuoneeseen hieman hempeää romantiikkaa ja mielestäni tämä onnistui tapetoinnilla hyvin. Tapetin löysin Pinterestista. Jatkoin sitä Paintilla ja muokkasin värisävyjä mieleisekseni. Tulostin tapetin tavalliselle kopiopaperille laser-tulostimella ja liimasiin pahviin kiinni tuubipaperiliimalla.


Seinät eivät ole vielä täysin valmiit, koska viimeistelen ne vasta myöhemmin, kun olen tehnyt katon valmiiksi. Lakkaan seinät killtävämmiksi ja lisään vielä ainakin kattolistat. Amme tulee sijoittumaan kylpyhuoneessa korokkeelle ja sen yläpuolelle seinään olen suunnitellut taulua. Lisäksi minun pitää tehdä ikkuna uudestaan, koska alkuperäinen ikkuna ei enää ikävä kyllä istu sisustukseen. Kylpyhuoneen kalusteet ostan joko valmiina tai teen itse, jos löydän siihen hyvät ohjeet.


Projektini jatkuu ylimmän kerroksen seinien kasaamisella. Tästä tulossa seuraava julkaisuni, kunhan saan seinät valmiiksi. Pimeä laskeutuu nyt niin aikaisin eikä sähkövalo tunnu riittävän, että nukketaloprojekti etenee tuskallisen hitaasti. Lisäksi olen usein väsynyt töiden jälkeen, mutta huomenna on lauantai niin pääsen taas näpertelmään. Ehkä saan jotain valmiiksikin!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hei! Kiitos! <3 Ihana kuulla, että pidät siitä. :) Pahoittelut, etten ole vastannut tai julkaissut kommenttia aiemmin. En ole huomannut kommentteja. Niiden pitäisi tulla automaattisesti näkyviin blogiin. :/

      Poista

Kiitos, kun kommentoit! <3