maanantai 20. tammikuuta 2020

Nukketalon rakennus, osa 29, Sisäseinä 3/9 Olohuone

Tehdessäni julkaisua nukketaloni makuuhuoneen seinäpaneloinnista, huomasin, että olin unohtanut kertoa, miten tein olohuoneen seinien paneloinnin. Tässä julkaisussa siis lisää siitä.

Olohuone on nukketaloni keskikerroksessa ja se on koko kerroksen pituinen. Haluan sen olevan nukketalon näyttävin huone. Lisäksi halusin siitä hieman koristeellisemman ja komeamman huoneen kuin muista huoneista.

Se muistuttaa 1600 - 1700-luvun hienoja saleja hieman yksinkertaistetummassa muodossaan. Varsinkin loistelias Versailles on ohjannut ajatuksiani tämän huoneen suhteen. Versailles toimi vuodesta 1682 vuoteen 1789 Ranskan kuninkaiden ja hovin asuntona (Wikipedia).
 
Mail Online

Inspiraatiota Ruusulinnan olohuoneen seinän tekoon sain muun muassa näistä kuvista:

Lähde: Pinterest
Petitpunt

Olohuoneen seinäpanelointi

Paneloinnin tekeminen on tarkkaa työtä, jotta osat ovat lopuksi kaikki oikeilla kohdillaan ja suorassa. Sopivan tapetin valinta kesti minulta myös jonkin aikaa. Vaihtoehtoja on niin runsaasti, etten osannut aluksi päättää. Valitsemassani tapetissa ruusukuvuiointi on riittävän tarkka, jotta tulostusjälki on selkeä. Lisäksi se on mielestäsi erittäin kaunis ja romanttinen tapetti.


Seinäpaneeleita on yhteensä kahdeksan (ylläolevasta kuvasta puuttuu reunimmaiset paneelit). Seinän pohjana käytin muropaketista talteen ottamaani pahvia, jonka päällystin valkoisella kartongilla. Seinän yläosan paneelit päällystin ruusukuvioisella tapetilla. Paneeleiden reunat ovat ohutta pahvia. Yläkulmiin laitoin koristekuviot ääriviivatarroista. Lisäsin vielä kapean kultareunuksen jokaiseen paneeliin.


Seinän katkaisee kaide, joka on tehty puurimoista ja pahvista ja koristeltu kierteisellä kultanauhalla sekä ääriviivatarralla.

Seinän alaosaan tein kartongista myös erilliset paneelit, jotka jätin valkoisiksi. Reunoihin tein samanlaiset koristeet ja kultareunan kuin yläpaneeleihinkin.

Maalasin seinän eri sävyisillä pinkeillä Jeanne d'Arc Vintage Living kalkkimaaleilla. Valkoiset kohdat maalasin Warm Cream -kalkkimaalilla. Kultaukset tein Inka Gold akryylimaalilla. Lopuksi lakkasin koko komeuden.

Paneeleiden laittaminen suoraan ja tasaisesti oli tässä haasteena, mutta mielestäni onnistuin ihan hyvin.

Voit lukea lisää paneloinnista muun muasssa blogeista Mini daydreams ja Dada's Dollhouse. Lue myös Ruusulinnan makuuhuoneen paneloinnista.


Tällä hetkellä työskentelen olohuoneen ja keittiön kattojen kimpussa ja odotan HobbyPointissa tekemäni materiaalitilauksen saapumista.

3 kommenttia:

  1. Tosi hienot seinäpaneelit! Haluaisin omaanikin nukkekotiini tuollaiset! :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommenteistasi ja ihana kuulla, että pidät niistä! <3 :) Pahoittelut, etten ole vastannut tai julkaissut kommenttejasi aiemmin. En ole huomannut kommentteja. Niiden pitäisi tulla automaattisesti näkyviin blogiin. :/

      Poista

Kiitos, kun kommentoit! <3