lauantai 5. marraskuuta 2016

Satumainen nukkekotimaailma

Viikko vapaata on tullut tarpeeseen. Tällä viikolla suunnittelin ja piirsin lisää nukketaloni pohjapiirustuksia. Vielä en ole ehtinyt alkaa paistamaan pipareita, mutta minikeittiön sisustus on mietitty valmiiksi joulun kattausta varten. Hieman se varmasti elää ennen asettumistaan lopulliseen versioonsa.

Tänään lähden Lahden messuhallissa Kätevä&Tekevä -messujen yhteydessä pidettäville Nukkekoti- ja nukkemessuille katsomaan mitä sieltä löytyy. Varmasti paljon ihania nukkekoteja ja esineitä ja runsaasti ideoita on tarjolla. Päivittäin hämmästelen eri nukkekotitekijöiden kekseliäisyyttä ja käsityötaitoja. Ihastelen pikkiriikkisiä huonekaluja, jotka on taidokkaasti tehty milloin puusta, milloin pahvista, hämmästelen omenia, bananeeja, kantarelleja, pekonisiivuja, ostereita, viinirypäleitä ja joulutorttuja, jotka on näperretty erilaisista massoista muistuttamaan oikeita hedelmiä, kasviksia ja ruokia. Aivan mielettömän söpöjä ovat pikkuiset erilaisista langoista valmistetut vaatteet, joiden valmistamisesta voin itse vain haaveilla, koska olen poropeukalo mitä tulee neulomiseen ja virkkaamiseen.

Nukkekotimaailma on kuin satumaailma, jossa kaikki tuntuu olevan mahdollista. Se onkin lumonnut minut juuri loputtomilla mahdollisuuksillaan toteuttaa luovuuttaan ja kokeilla uusia ideoita melko turvallisesti (jos ei satu polttamaan itseään kuuma liimalla tai viiltämään sormeen veitsellä). Nukketalossa näkyy oma kädenjälki ja se synnyttää tunne, että on luomassa jotain kaunista ja ainutlaatuista. Jokainen nukketalo ja sen esine ovat omia taideteoksiaan eikä toisia täysin samanlaisia ole helppo löytää tai tehdä. Niihin jää aina tekijänsä leima, mikä juuri on tekee niistä ainutlaatuisia.

Satumaista viikonloppua!


Piirros nukketalon sivuseinästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! <3