maanantai 28. elokuuta 2017

Kirppisostoksia ja SÖPÖ kissa

Jonkun verran on tullut kirpputoreilla vastaan nukkekoteja, mutta harvemmin nukkekodin kalusteita tai esineistöä. Ninpä en ole paljoa nukkekodin tavaroita kirppiksiltä ostanut, vaan enemmissä määrin materiaaleja ja muuta pikkuroinaa on tarttunut mukaan.

En tunne nukkekotivalmistajia vielä kovin hyvin, mutta eniten kirpputoreilla tulee vastaan vanhoja Lundby-nukkekoteja. Näkemäni nukkekodit ovat usein olleet huonokuntoisia tai ainakin vaatineet kunnostusta. Kerran tuli vastaan hieman vanhempi itse tehty nukkekoti. Pyynti taisi siitä olla melko korkea. En oikein tiedä mitä esimerkiksi nukkekotitarvikkeista voi kirpputoreilla maksaa ja siksi olen ollut näkemieni suhteen melko saita. En halua kasata nurkkiini tarpeetonta tavaraa tämän enempää, mutta jos vastaan tulisi jotain ihanaa tai hyvin edullista ottaisin sen luonnollisesti talteen myöhempää käyttöä varten.

Sen olen näissä hommissa jo oppinut, että on vaikea ennustaa mihin projektiin kulloistakin esinettä joskus tarvitsee. Siksi laitan talteen kaikenlaisia nippeleitä ja nappeleita. Yritän myös käyttää niitä aina kuin mahdollista.

Viimeisimpiä kirpputoriostoksiani

Ostan materiaaleja, kun niitä saa edullisesti ja / tai minulla on käyttötarkoitus tavaralle mielessä. Joitain tavaroita ostan, vaikka en ole ihan varma tuleeko se minun nukkekotiini vai laitanko sen joskus eteenpäin jollekin toiselle.


Löytämääni dosenttiin lajittelin helmiä. Useampi tunti siinä hommassa vierähti, mutta ovatpahan nyt järjestyksessä värien mukaan. Jääpalamuottia ajattelin käyttää akryylivärien sekoittamisalustana. Korilokerikkoon voi laittaa myytäviä tavaroita esille tulevilla markkinoilla. Kehyksiä ajattelin käyttää ikkunapokiin ja ovien karmeiksi sekä päällimmäisestä teen takanreunksen.


Jonkun verran olen ostanut koruja talteen. Ne sisältävät usein hyödyllisiä pikkuosia. Sydänkorvakorusta ajattelin tehdä jouluisen ovikoristeen maalamalla sen kultaiseksi ja laittamalla punaisen rusetin. Kynsilakkoja ajattelin kokeilla muun muassa kukkien tekoon (bongasin kivan ohjeen) ja minijoulupallojen maalaamiseen. Hepalla tuskin tulee olemaan tuollaisena itselläni käyttöä, mutta se oli juuri oikean kokoinen (1:12) ja maksoi vain 20 senttiä. Ketjua aion käyttää kristallikruunuissa.

SÖPÖ kissa

Ystäväni kävi kylässä ja toi minulle suloisen pienen kissan, joka sattuu myös juuri olemaan 1:12 kokoa. Kissa tulee asumaan huvilaani. Sen on valmistanut ystäväni japanilainen taiteilijamies Yasushi Koyama. Koyaman yritys Söpö vamistaa ja myy erilaisia eläinveistoksia ja designtuotteita. Yrityksellä on myös Facebook-sivut. Kannattaa käydä tutustumassa!


Seuraava postaukseni käsittelee keittiön liettä, josta on tiedossa myös ohje. Keittiön kalustaminen on hyvällä mallilla. Seuraavaksi pitäisi saada itse keittiön runko valmiiksi, jotta pääsen mallailemaaan värejä ja kalusteita paikoilleen.

Olen usein ihmetellyt miten ihmiset saavat kaikki kalusteet mahtumaan pieniin nukkekodin huoneisiin. Omasta pienoishuoneestani on tulossa noin 20 cm syvä ja 25 cm leveä sekä 22 cm korkea eikä sinne meinaa millään mahtua kaikki esineet ja olenkin joutunut pienentämään kaikkia kalusteita. Hyvä, että aloitin pienoishuoneen teon ennen nukkekkodin tekoa, niin en tee kalusteita taloon, johon ne eivät kuitenkaan mahtuisi. Pienoishuone vastaa tulevan nukkekotini keittiötä ainakin pääosin. Jotain muutoksia tulee varmasti, kun mieli muuttuu matkalla ja syntyy uusia ideoita. Perfektionisti ei lepää koskaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! <3