torstai 10. elokuuta 2017

Keittiökaappi

Sormeni syyhyäisivät päästä rakentamaan sitä nukkekotia, josta olen jo kohta jauhanut vuoden ajan. Asian laita on nyt kuitenkin niin, että olen pian muuttamassa uuteen osoitteeseen ja ajattelin odottaa vielä hetken ennen kuin aloitan projektin. Sitten ei tarvitse siirrellä puolivalmista taloa, vaan se saa olla rauhassa valmistumiseensa asti. Suunnitelmani sen suhteen ovat kuitenkin edenneet ja tiedän nyt minkälaista taloa lähden rakentamaan. Koska minulla ei ole aiempaa kokemusta mokomasta, ajattelin aloittaa tekemällä pienoishuoneet kaikista nukketaloni huoneista. En ole aiemmin tehnyt edes pienoishuonetta, joten siitä on varmasti hyvä aloittaa.

Pienoishuoneiden kautta hahmotan paremmin minkäkokoisia huonekaluja nukketalon huoneisiin mahtuu ja millainen värimaailma miellyttää silmääni. Kokeilen pienoishuoneisiin myös ensimmäistä kertaa muun muassa tapetointia ja panelointia sekä lattian tekoa. Näin suurimmat virheet tulee tehtyä pahvilaatikkoon eikä tulevaan nukketalooni.

Olenkin jo aloittanut keittiön suunnittelun ja tein sinne yhden huonekalunkin jo valmiiksi. Löysin aiemmin Vivienne Boultonin Nukkekotikirjasta ohjeita, jotka otin talteen. Poimin niistä keittiökaapin ohjeen. Ohjeen mukainen keittiökaappi on viktoriaaninen. Kavensin ja muokkasin kaavoja, jotta kaappi sopii paremiin tulevaan kesähuvilaani. Se sijoittuu myöhäisemmälle kuin viktoriaaniselle ajalle eikä oikeastaan tarkalleen millekään ajanjaksolle paitsi, että siitä ei tule moderni.

 

Keittiökaappi

Tämä keittiökaappi oli nopea ja vaivaton tehdä. Elintarvikepakkausten pahvi on haastava materiaali, koska se sattaa taittua ja kostuessaan vääntyä. Siitä saa kuitenkin helposti ja edullisesti kivoja huonekaluja.

Tarvikkeet

Vahvaa pahvia
Ohuempaa pahvia takaseinäksi ja koristelistaksi
Sakset
Paperiveitsi
Liimaa

Pohjamaalia
Akryylimaalia 
Sivellin

Cocktailtikkuja
Pitsiä
2 helmeä
(Kuvioleikkuri) 


Piirrä kaavat mittojen mukaan pahville ja leikkaa ne irti saksilla / paperiveitsellä. Tee koristelista mieleiseksesi esimerkiksi leikkaamalla siihen jokin kuvio paperiveitsellä tai tekemällä kuvioita kuvioleikkurilla. Liimaa osat yhteen. Itse liimasin ensin yhden sivun kiinni takaseinään ja sen jälkeen hyllyt, pohjan ja hyllytason ja lopuksi toisen sivuseinän. Sitten liimasin koristelistan, laatikot ja alalistan.


Maalaa kaappi pohjamaalilla (Gesso) muutamaan kertaan ja sitten akryylimaaleilla haluamasi väriseksi. Jos pahvissa on voimakasta väriä se saattaa kuultaa vaalean värin läpi. Maalaa silloin useampi ohut kerros pohjamaalia ja akryylimaalia. Voit maalata osat myös yksitellen ennen kaapin kokoamista. Koristelistan kukkakuvion taakse liimasin violettia kartonkia tuomaan väriä. Kukan voi myös maalata.

Lyhennä tarvittaessa cocktailtikut sopivan mittaisiksi ja maalaa mieleiselläsi värillä ja liimaa sitten paikalleen. Liimaa pitsi hyllyjen reunaan ja helmet laatikoiden vetimiksi. Maalaa helmet vastaamaan kaapin värejä. Voit myös halutessasi täyttää reiät maalilla, jotta ne eivät näy niin selvästi.

Lopuksi täytä hyllyt ihanilla astioilla ja muilla tavaroilla. Itselläni ei sellaisia vielä ole tarpeeksi, mutta nyt on ainakin kaappi, kunhan niitä alkaa syntyä lisää. Seuraava ovat vuorossa liesi ja tiskiallas keittiöön sekä pienoishuoneen kasaus.

2 kommenttia:

Kiitos, kun kommentoit! <3