torstai 27. heinäkuuta 2017

Emalikannuja

Hullaannuin "emaliin" ja tein sankojen lisäksi kannuja. Materiaalina käytin tällä kertaa kartonkia, koska se on pahvia ohuempaa ja halusin kannuista hieman sirompia kuin mitä tekemäni emalisangot olivat. Kartonki toimi hyvin. Tällä kertaa en löytänyt kannuille valmista mallia, vaan pääsin kehittelemään sen itse. Olen matematiikassa, ja geometriahan on myös matematiikkaa, aivan surkea ja niinpä sain kulutettua muutaman tunnin, kun piirtelin harpilla sopivia ympyröitä, joista leikata kannun malli. Lopulta onnistuin tekemään mallista sellaisen kuin halusin eli hieman kapeamman kuin tämä aivan ihana Marliesin kannu.


Käytin Marliesin ohjetta ja Pinterestistä bongaamaani ohjetta apuna kannujen teossa. Marliesin ohjeessa kannun pohjaa ei loveta, vaan kannu liimataan paperille / kartongille ja leikataan irti. Tämä toimi hyvin ja näin säästyy myös aikaa.

Tällä kertaa kokeilin myös miten tussi toimii kannujen mustien reunojen värjäämiseen ja hyvinhän se toimi. Halusin kannuihin ohuet reunat ja siveltimellä olen melkoinen suttaaja. Tussilla pystyy myös suttaamaan ja väri saattaa levitä sormissa ennen kuin se kuivuu. Onneksi näiden emalikannujen kanssa jäljen ei tarvitse olla ihan viimeisen päälle siisti. Kannut on maalattu akryyliväreillä ja lakattu, niin kuin sangotkin.

Alkukesästä ihastelin seuraamieni nukkekotibloggaajien luonnonkukkakuvia, niin pitihän minun tehdä sitten omakin. Aika suloisiltahan nuo kannut näyttävät, kun niissä on aitoja, kauniita kukkia. Kannuja tulen varmasti tekemään jatkossa lisääkin, niin monenlaisia olen nähnyt ja haluan kokeilla niitä kaikkia, mutta seuraavaksi kokeilen jotain aivan muuta.


Lopuksi vielä asetelmakuva, joka löytyy hieman eri tavoin muokattuna myös Nukkekodin Lumon Instagram -profiilista. Tervetuloa seuraajakseni myös Instagramiin!

2 kommenttia:

  1. Kauniita kannuja ja nätisti olet kuvannut kukkineen. Itsekin olen tällä kivalla ohjeella tehnyt kannuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvaaminen on kyllä itselle mieluista puuhaa. :)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit! <3