perjantai 14. elokuuta 2020

Nukketalon rakennus, osa 35, Takka 2/3 "Chimney breast"

Tein jo aikaa sitten nukketaloni olohuoneeseen takan. Sen jälkeen olen maalannut sen. Takka on maalattu Jean d'Arc Living Vintage -kalkkimaalilla sävyllä Warm Cream. Korostukset on tehty Inka Gold akryylimaalilla. Jossakin kohtaa irrotin takkaan tekemäni tumman sisäosan. Se pisti liikaa silmääni eikä sopinut muuhun sisustukseen.

Tässä julkaisussa käsittelen tuohon takkaan lisäämääni takaosaa, jota kutsun englannin kielisellä sanalla chimney breast, koska en tiedä suomenkielistä termiä (jos tiedät, niin laita kommentteihin, kiitos!).

Tein yhden chimney breastin jo aiemmin. Rakensin sen pahvista ja maalasin struktuuriakryylimaalilla luodakseni karkean pinnan kuin rappauksen ja lopuksi sävytin pinnan useammalla kalkkimaalisävyllä. 

En kuitenkaan koskaan ollut täysin tyytyväinen aiempaan chimney breastiin, joten päätin tehdä sen uudestaan "marmorista". Ihastuin näihin kuviin ja käytin niitä chimney breastin suunnittelun apuna:

Lähde: Atry Home

Lähde: Houzz

Lähde: Dominic & Jonathan Leuck

 

Chimney breast

Chimney breastin runko on tehty 3 mm paksusta pahvista, jota tuin takapuolelta puupaloilla. Tulostin mieluisan kuvan marmorista (kuvan löysin tällä kertaa Google-haulla), leikkasin sen suorakulmioiksi ja liimasin pahville. Lakkasin marmorin useaan kertaan Decoupage -lakalla.

 

Chimney breastin koristelun piirsin suoraan pahville ja leikkasin saksilla ja mattoveitsellä. Lisäsin vielä kolme korunosaa, jotka olen löytänyt kirpputorilta täydentämään kokonaisuuden. Koristeet maalasin edelleen Jean d'Arc Living Vintage -kalkkimaalilla sävyllä Antigue Rose.

Tällä kertaa olen lopputulokseen tyytyväinen. Myöhemmin lisään vielä kaksi kynttilää chimney breastin molempiin reunoihin. Keskelle aion asettaa kultareunuksisen peilin.

Siinä sitä nyt oli olohuonetta kerrakseen. Nyt alkaa kesälomani olla lopuillaan ja maanantaina on paluu arkeen. Lähden viikonlopuksi vielä mökille siskon kanssa. Töiden alkaminen tarkoittaa, että jatkossa julkaisuja tulee taas hieman harvemmin. Vielä olisi kirjoitettava ullakosta ja keittiöstä sekä kertoa kylpyhuoneen katon maalaamisesta. Pikkuhiljaa hyvä tulee. :)

Ihanaa loppukesää teille! 

Lisäys 30.10.2020 Olen maalannut takan teko-ohjeen jälkeen ja irrottanut siitä etupaneelin, joka oli mielestäni liian synkkä sävyinen olohuoneen hennon pinkissä ympäristössä. Takan maalasin Jean d'Arc Living Vintage -kalkkimaalilla sävyllä Warm Cream (sydän on maalattu sävyllä Baby Pink) ja koristeosat maalasin Indian Gold -akryylimaalilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! <3