maanantai 12. joulukuuta 2016

Joulukuusi, osa 2, Kuusenkynttilät

Löysin Tekevä&Kätevä -messuilta valosarjan, joista ajattelin saavani loistavat kuusenkynttilät. Valosarja piti vain saada muistuttamaan kynttilöitä. Helppoa vai mitä? No, oli ja ei. Näin sen tein.


Kuusen kynttilät

Tarvikkeet

Metrin mittainen led-valosarja
Pumpulipuikkoja
Sakset
Terävä veitsi
Teippiä
Oranssi tussi (permanent) 


1. Ensin leikkasin 20 kappaletta 13 mm:n mittaisia kynttilänvarsia saksilla pumpulipuikoista Maria Malmströmin ohjeen mukaan (löytyy Väinölän joulu -kirjasta).

2. Sen jälkeen halkaisin pätkät terävällä veitsellä. Veitsen terä kannattaa asettaa putkilon suulle terä kohti kattoa. Terä liukuu melko vaivattomasti putkilon läpi halkaisten sen. Sormet eivät myöskään altistu yhtä helposti vahinkoviilloille kuin alaspäin leikatessa. Tämä tuli opittua kantapään tai oikeastaan pikkusormen kautta (sai ikävän haavan). 

3. Kun kaikki pikkuputkilot oli halkaistu, ujutin ne valosarjaan niin, että valo jäi kohtaan, jossa kynttilän liekki olisi. Teippasin pätkät kiinni johtoon, jotta ne pysyvät oikealla kohdalla. 

4. Tämän jälkeen kiinnitin kynttilät kuuseen. Jouduin aloittamaan kerran alusta, kun en ollut tyytyväinen aikaansaannokseeni. Piippurassin taipuisuus teki tehtävästä haastavan, mutta keksin kietoa kuusenoksan kynttilän ympärille, niin kynttilät seisoivat lopulta suhteellisen suorassa ja niissä kohdin kuusea kuin halusin. 


Koska valo oli mielestäni liian kirkas, värjäsin lopuksi lamppuja hieman oranssilla tussilla saadakseni valon muistuttamaan enemmän kynttilöiden loistetta (kuvassa alkuperäinen kirkas valo).

Kuusi on enää koristelua vailla ja siitä kerron kolmannessa osassa: koristelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! <3