maanantai 6. helmikuuta 2017

Laskiaisena syödään pullaa ja pitkoa

Laskiassunnuntaina syödään pullaa myös Annan ja Henrikin kotona, vaikka ihan varmaa ei vielä olekaan, että missä tuo koti sijaitsee. Ehkä Suomessa tai sitten Englannissa. Tai sitten se sijaitsee maailmassa, jossa kulttuurit voivat mennä iloisesti sekaisin valtioiden rajoista välittämättä.

Laskiaispullat ja pitkot

Leivoin joulukohtausta varten joulupullia, joiden ohje löytyy täältä. Tein laskiaispullat samalla ohjeella. Kun pullat olivat paistuneet kauniin ruskeiksi, halkaisin ne mattoveitsellä ja levitin puolikkaiden sisään pikasilotetta Maria Malmströmin ohjeen mukaan. Toimii loistavasti!

Laskiaispullien lisäksi halusin leipoa pullapitkoja, joita en ole tehnyt koskaan oikeasta pullataikinasta. Hyvän ohjeen pitkojen letittämiseen neljällä löysin blogista Kakkutaituri.

Toisesta pitkosta leikkasin muutaman viipaleen tarjolle ennen paistamista. Tökin siivuja massastyökalulla, jotta niiden pinnasta tulisi hieman rosoinen. Maalasin sekä laskiaispullat että pullapitkot akryylimaaleilla ja päälle sivelin askarteluvernissaa.

Kuksat ja asetti

Lisäksi muotoilin polymeerimassasta kaksi kuksaa ja asetin, jotka ovat olevinaan puuta, vaikka eivät sitä muistuta. Nekin maalasin akryylimaaleilla ja vimeistelin askarteluvernissalla.

Kun saan hankittua pienoisporakoneen varustettuna erilaisilla hiomapäillä, aion kokeilla kuksien ja kulhojen valmistamista puusta, mutta nämä riittävät tämän hetken tarpeeseen.


Seuraava projektini onkin sitten kelkan rakennus. Täytyyhän Annan ja Henrikin päästä mäenlaskuun, vaikka he eivät lapsia enää olekaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! <3