maanantai 20. helmikuuta 2017

Tampereen nukke- ja nukkekotimessut 2017

Lauantaina 18.2. pidettiin nukke- ja nukkekotimessut museokeskus Vapriikissa Tampereella. Vapriikissa on näyttely Nukkekekkerit, johon on koottu paljon erilaisia nukkeja eri aikakausilta, myös muutama nukkekoti. Kokonaisuudessaan messuilta ja näyttelystä jäi hyvä mieli.

Tällä kertaa pidin kukkaron nyörit tiukemmalla, mutta kamerani sai laulaa sitäkin tiuhempaan. Minulla on ostoslistalla muutamia esineitä tulevaan nukketalooni, joista tällä erää löysin kuparipannun Mineillen myyntipöydästä. Lisäksi ostin heräteostoksina pienen valkoisen posliinikannun ja -kulhon. Nukkekotiyhdistyksen arpajaisista voitin lehden ja Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajien arvalla sain kuvan valkoisen pitsiliinan.

Kuvasatoa Tampereelta 

Monet myyjistä olivat kaunistaneet myyntipöytäänsä pienoishuoneilla. Ikävä kyllä en pysty kertomaan, kuka minkäkin pienoishuoneen on tehnyt. Jos tunnistatte tekijän, niin lisätkää nimi kommenttiin, niin lisään sen kuvatekstiin, kiitos!

Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajien pienoishuone
Nukkekotiyhdistyksen pöydässä oli esillä rintamamiestalo mittakaavassa 1:18. Talon rakentaja on Erja Helander ja huoneet ovat toteuttaneet Aino Joensuu & Maija Salo (keittiö), Riikamaria Paakkunainen & Elina Kalli (olohuone), Maria Malmström & Lotta Salomaa (makuuhuone), Päivi Varis (lasten makuuhuone).


Nukkekotiyhdistyksen rintamamiestalo nro 20

 

Myyntipöytien esillepano

Joissakin pöydissä myytävien esineiden esillepano oli toteutettu hauskan luovasti, mikä antoi myyntipöydälle näyttävyyttä.

Tähän pöytään oli hauskasti sijoitettu myytävät esineet


Gepetton esillepanoa

Gepetton esillepanoa

 

Nukkekekkerit

Nukkekekkereiden aulassa oli hieno, hyvin yksityiskohtainen kerrostalo, josta en tajunnut ottaa kuvia, vaan ihastelin huoneita ja niiden sisustusta. Ystäväni otti seuraavat kuvat kyseistä nukketalosta jo aiemmin.

Kuvat: Anni Ihalainen

Nukketalo avautui neljältä sivulta. Talon päihin oli sijoitettu keittiöt sekä olohuoneet ja sivuille vessat. Huoneet ovat eri tekijöiden sisustamia.

Kuvat: Anni Ihalainen

Itse nukkenäyttelyn puolella oli kaksi nukketaloa, joista toinen edusti vanhempaa ja toinen hieman nuorempaa tyyliä. Ihastuttava vanhempi nukkekoti on rakennettu 1890 - 1900 lasivitriiniin ja peräisin Tukholmasta.


Kodikas Lundby-nukkekoti on puolestaan rakentunut vuosien 1980 - 1995 aikana. Sen on rakentanut helsinkiläinen Ulla Berg.

Kuvat: Anni Ihalainen

 Maailman tiettävästi pienimmät nuket ovat peräisin Meksikosta 1960-luvulta.

Kirppunuket

Nukkenäyttelyn puuhahuoneessa taiteilija Herra Sinitiainen oli keskellä intensiivistä luomistyötä.

Tekijä: Saara Vallineva
Tällä kertaa aikatauluni oli sen verran tiukka, etten ehtinyt tutustua Vapriikin muihin näyttelyihin. Ensi vuonna varaan aikaa koko päivän ellen sitten ole itse myyjänä messuilla.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä siellä aika meni nopeasti ja pidempäänkin olisin viihtynyt! :)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit! <3